Новини

В началото на октомври НАП ще спрат достъпа до старата платформа за електронни услуги

През последната година Национална агенция за приходите (НАП) успя да проектира и въведе в употреба над 30 нови електронни услуги като те са достъпни с квалифициран електронен подпис (КЕП) или с персонален идентификационен код (ПИК).

С новата платформа декларирането и плащането на осигурителни вноски и данъци значително се улеснява като това важи както за физическите, така и за юридическите лица. Платформата може да бъде достъпена много лесно, има изключително интуитивен дизайн и много функционалности.

Посочените над 30 нови електронни услуги, разработени от агенцията, ви дават възможност да:

  • подадете искане за прихващане или възстановяване на надвнесени суми
  • направите справка с ПИК за контролни производства, както и за връчени, получени или изпратени документи във връзка с конкретни проверки и ревизии
  • заявите промяна на имейл адрес и телефон за кореспонденция

както и да извършвате много други електронни операции.

Както старият, така и новият електронни портали на НАП работеха едновременно повече от година, за да бъде по-лесно за потребителите, както и за да бъдат прехвърлени техните профили и права на достъп.

В началото на октомври обаче ще бъде спрян достъпът до старата електронна платформа, съобщават от Агенцията. Повече информация може да бъде намерена на официалния сайт на приходната агенция.

About BAK

No information is provided by the author.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *